Nika & Braum v Rotterdamu

Niku a Brauma jsem poznala během svého zahraničního semestru v Rotterdamu. Tehdy jsem jim fotila jejich portrétové fotky na LinkedIn a udělali jsme i několik párových fotografií v okolí starého rotterdamského přístavu. Na konci focení Nika vtipkovala, že je to tak bavilo, že bych jim mohla i někdy nafotit svatbu.

A o zhruba půl roku později, když jsem už jsem byla zpět v Praze a znovu jsme byli na jaře 2021 v koronavirovém lockdownu, mi Nika napsala, jestli bych jim teda tu svatbu nenafotila, jelikož se zrovna zasnoubili. A přestože jsem již nebydlela v Rotterdamu, naplánovala jsem cestu a opravdu se za nimi vydala do Holandska svatbu nafotit.

Jelikož i na podzim byla koronavirová situace v Holandsku poměrně nejistá, svatba byla pouze v komorním počtu několika nejbližších na Rotterdam Rauthaus, neboli na místní radnici. Obřadu jsem nerozuměla, jelikož probíhal v holandštině. Nebyla jsem ale jediná – ani sama Nika nemluví holandsky, jelikož pochází z Ukrajiny a do Rotterdamu přišla kvůli inženýrské pozici v nadnárodní firmě.

Hlavní část portrétů jsme fotili v okolí domu Niky a Brauma – scénárii nám tak tvořil park s cyklostezkami, uzounké domečky a nechyběl samozřejmě ani moderní holandský most. Po obřadu proběhlo krátké focení s hosty na radnici, jelikož venku právě řádila ve správném holandském duchu bouřka. Po přesunu do restaurace, kde probíhala recepce, se nám ale díky tomu naskytla unikátní příležitost, kdy se nad řekou objevila duha. V okolí restaurace následně proběhla i druhá část párového focení.